-
Zbiór zadań z gastronomii. Szkoły ponadgimnazjalne
60.70
Cena przesyłki | 7.99 |
Dostępność | Mało 3 szt. |
Waga | 0.178 kg |
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788302173714 |
EAN | 9788302173714 |
DARMOWA DOSTAWA OD 299,00 ZŁ
Zbiór zadań pozwala ćwiczyć umiejętności liczenia wszystkich elementów z jakimi pracownik w zawodach kucharza i technika żywienia i usług gastronomicznych będzie miał do czynienia. Zadania są zebrane w czterech rozdziałach. Pierwszy dotyczy wyliczania wartości odżywczej i zawartości poszczególnych składników potraw, drugi weryfikuje umiejętności sporządzania potraw i napojów, trzeci sprawdza wiedzę na temat organizacji przyjęć i przygotowania sali bankietowej, ostatni zaś skupia się na rozliczeniach finansowych. Zadania są zwykle bardziej rozbudowane niż polecenia na części testowej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, dzięki czemu stanowią świetne ćwiczenie dla ucznia.
Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej.
Data wydania:
2022-03-02
Status:
Nowość
Wydawca:
28284
Oprawa:
Miękka
Format:
17x24,2
Rok wydania:
2019
Autor:
Magdalena Kaźmierczak
Stron:
96
Wydanie:
2
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.