• Kucharz wielkopolski

Brak towaru
56.58
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Poczta Polska 7.99
Poczta Polska (Odbiór w punkcie) 10.99
Kurier Pocztex 11.99
Kurier Pocztex (Pobranie) 14.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.546 kg
ISBN 978-83-65602-30-5

Maria Śleżańska - publicystka, autorka książek kucharskich pisanych w końcu XIX i na początku XX wieku, m.in.:

•Kucharz wielkopolski. 600 praktycznych przepisów kucharskich z własnego doświadczenia, jako to: przepisy smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, przysmaków i ciast, przyrządzania lodów, kremów, galaret, deserów, konserwów i wędlin, oraz sekreta gospodarskie etc. etc. zebrał Maryan, Wyd. 3. Poznań, nakł. i druk. J. Leitgebra (1881)[1].

•Kucharz wielkopolski. 1635 praktycznych przepisów smacznych, tanich i wystawnych obiadów, pieczenia ciast, smażenia konfitur, przyrządzania lodów, soków, galaret, likierów, wódek oraz różne sekreta domowe i spiżarniane niezbędne dla każdej praktycznej i skrzętnej gospodyni (1932)

•Kucharz polski (1932) Warszawa, Księgarnia J. Przeworskiego oraz reprint w2002 w wyd. Kurpisz

•Co dziś na obiad (1935)

•Umiem gotować (kucharz polski). Zawiera przeszło 1500 przepisów tanich i wystawnych obiadów oraz praktyczne sposoby pieczenia ciast, smażenia konfitur, przyrządzania lodów, soków, galaret i wszelkich napojów, specjalny dział wiadomości domowych i spiżarniczych z ilustracjami i kolorowymi tablicami(1936) Wydawnictwo J. Przeworskiego
Data wydania:
2021-03-10
Status:
JEST
Wydawca:
Graf-ika
Oprawa:
Miękka
Format:
13,5x23,2
Rok wydania:
2021
Autor:
Maria Śleżańska
Stron:
300
Wydanie:
1
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.