• Whisky. Leksykon smakosza wyd. 2024

66.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Poczta Polska 7.99
Poczta Polska (Odbiór w punkcie) 10.99
Kurier Pocztex 11.99
Kurier Pocztex (Pobranie) 14.99
Dostępność Mało
Waga 0.792 kg
ISBN 978-83-8151-915-1

DARMOWA DOSTAWA OD 299,00 ZŁ

O whisky napisano wiele książek, ale Whisky. Leksykon smakosza to pozycja wyjątkowa. W praktyczny sposób opisuje whisky słodową - ręcznie wytwarzaną, najszlachetniejszą spośród różnych rodzajów tego trunku.
David Wishart wprowadza autorski system klasyfikacji oparty na profilu smakowym, według którego każdej whisky nadaje się punktację w 12 podstawowych wymiarach aromatu i smaku. Opisuje profile i nuty smakowe ponad 100 łatwo dostępnych whisky słodowych, pomagając w wyborze trunku odpowiedniego na daną okazję. Przedstawia też ponad 100 wartych uwagi gorzelni whisky słodowych. Kiedy bowiem pochłonie Cię pasja do whisky, zapragniesz odwiedzać ulubione destylarnie, spotykać się z pracującymi tam ludźmi i próbować trunków z wyselekcjonowanych beczek!
Nowe wydanie to: 
•    przegląd najważniejszych whisky słodowych,
•    prezentacja destylarni z całej Wielkiej Brytanii i Irlandii - nie tylko ze Szkocji, 
•    informacje zweryfikowane przez przedstawicieli branży whisky.

Data wydania:
2024-10-11
Status:
Nowość
Wydawca:
Wydawnictwo RM
Oprawa:
Twarda
Format:
17x24,2
Rok wydania:
2024
Autor:
David Wishart
Stron:
272
Wydanie:
7
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.