• Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata

Brak towaru
40.19
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Poczta Polska 7.99
Poczta Polska (Odbiór w punkcie) 10.99
Kurier Pocztex 11.99
Kurier Pocztex (Pobranie) 14.99
Dostępność Brak towaru
Waga 1.21 kg
ISBN 978-83-240-7357-3

W małej piekarni Tartine w San Francisco wypieki znikają z półek każdego dnia w ciągu godziny od wyjęcia z pieca!

Nic dziwnego, skoro powstaje tam najlepszy chleb na świecie.

Tajemnicą Tartine jest autorska metoda przygotowania chleba, opracowana przez Chada Robertsona. Szkolił się on pod okiem mistrzów, ale sztukę wypiekania idealnego chleba zdefiniował na nowo zupełnie sam.

Powstał chleb na naturalnym zakwasie, o głębokim smaku i niewiarygodnie chrupiącej skórce, odsłaniającej delikatny, perłowy miękisz. Chleb pachnący wszystkimi aromatami mąki. Właściciel Tartine poświęcił dwie dekady życia na opracowanie receptury, ale ty możesz zrobić taki chleb w 24 godziny. W domu, własnymi rękami.

  • Wszystko o technikach fermentacji i podstawowym chlebie Tartine.
  • Od bochenka Tartine i bagietek, przez pizzę, po brioszki, croissanty i angielskie muffiny.
  • Oryginalne pomysły na posiłki z czerstwego chleba.

„Najpiękniejsza książka o chlebie". „The New York Times"

„To nie jest zwykła książka kulinarna o pieczeniu chleba! Każde zdanie, każda linijka tekstu są bardzo ważne, aby zrozumieć, jak to z chlebem jest. I żeby po dotarciu do ostatniej kropki osiągnąć sukces!" Kuchennymi Drzwiami

Tartine Bread to nie jest typowa książka kucharska. To wykład, know how wypiekania chleba oraz zapis filozofii człowieka, który poświęcił temu swoje życie".Monika Walecka, właścicielka piekarni Cała w Mące

Data wydania:
2021-05-05
Status:
JEST
Wydawca:
Znak JednymSłowem
Oprawa:
Twarda
Format:
21,3x25,6
Rok wydania:
2021
Autor:
Chad Robertson
Stron:
304
Wydanie:
1
Tłumaczenie:
Anna Hikiert-Bereza
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.