• Szakszuka

Brak towaru
40.29
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Poczta Polska 7.99
Poczta Polska (Odbiór w punkcie) 10.99
Kurier Pocztex 11.99
Kurier Pocztex (Pobranie) 14.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.718 kg
ISBN 978-83-8251-248-9

Poznaj smaki wielokulturowej Jerozolimy zawarte w potrawach, które prezentują niezrównaną hojność regionu.

Szakszuka to nazwa dania wywodzącego się z Afryki Północnej - po arabsku słowo to oznacza również „mieszać" lub „wstrząsać". To danie może być symbolem jedzenia, które wyłoniło się z tygla, jakim jest Jerozolima. Kuchnia tego miasta nie ma granic... i ta książka kucharska też nie! Znajdziesz w niej szereg klasycznych przepisów, na fattoush, sznycel, kebaby, hummus, falafel, shaormę i baba ganoush.

Nidal Kersh przedstawia także intrygujące tło historyczne i kulturowe, tworząc w ten sposób bogaty kontekst pozwalający lepiej zrozumieć kulturę kulinarną Jerozolimy.

Data wydania:
2022-08-29
Status:
Nowość
Wydawca:
Słowne (dawniej Burda Książki)
Oprawa:
Twarda
Format:
20x24,5
Rok wydania:
2022
Autor:
Nidal Kersh
Stron:
208
Wydanie:
1
Tłumaczenie:
Ewa Wojciechowska
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.