-
Szakszuka
![Szakszuka Szakszuka](/images/ck406/171000-172000/Szakszuka_%5B171315%5D_480.jpg)
![Szakszuka Szakszuka](/images/ck406/171000-172000/Szakszuka_%5B171315%5D_480.jpg)
Symbol:
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 7.99 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Waga | 0.718 kg |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-8251-248-9 |
EAN | 9788382512489 |
Poznaj smaki wielokulturowej Jerozolimy zawarte w potrawach, które prezentują niezrównaną hojność regionu.
Szakszuka to nazwa dania wywodzącego się z Afryki Północnej - po arabsku słowo to oznacza również „mieszać" lub „wstrząsać". To danie może być symbolem jedzenia, które wyłoniło się z tygla, jakim jest Jerozolima. Kuchnia tego miasta nie ma granic... i ta książka kucharska też nie! Znajdziesz w niej szereg klasycznych przepisów, na fattoush, sznycel, kebaby, hummus, falafel, shaormę i baba ganoush.
Nidal Kersh przedstawia także intrygujące tło historyczne i kulturowe, tworząc w ten sposób bogaty kontekst pozwalający lepiej zrozumieć kulturę kulinarną Jerozolimy.
Data wydania:
2022-08-29
Status:
Nowość
Wydawca:
Słowne (dawniej Burda Książki)
Oprawa:
Twarda
Format:
20x24,5
Rok wydania:
2022
Autor:
Nidal Kersh
Stron:
208
Wydanie:
1
Tłumaczenie:
Ewa Wojciechowska
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.