• Sycylia. Pascal Lajt

18.02
szt. Do przechowalni
Cena przesyłki 7.99
Poczta Polska 7.99
Poczta Polska (Odbiór w punkcie) 10.99
Kurier Pocztex 11.99
Kurier Pocztex (Pobranie) 14.99
Dostępność Mało
Waga 0.214 kg
ISBN 978-83-8103-598-9

DARMOWA DOSTAWA OD 299,00 ZŁ

Sycylia

Skąd się wzięły czarne plaże?

Jak przygotować się do wycieczki na Etnę?

Co zjeść w locie?

Jak uratować żółwia?

Na mapie gastronomicznej Sycylii street food zajmuje szczególne miejsce. Wpisuje się w tradycję regionu, będąc alternatywą dla długich posiłków zarówno dla mieszkańców, jak i turystów odwiedzających tę część Włoch. Warto tu skorzystać z bogatej oferty pranzetti volanti (posiłków w locie) i stołować się na ulicy, w licznych rosticceriach, lokalach przy kioskach czy w smażalniach.

Il cibo nelle mani to jedzenie na wynos w doskonałym wydaniu i wybornej oprawie. Wizytówką sycylijskiego street foodu jest pane con panele. Panelle to tradycyjne palermitańskie placuszki z mąki z ciecierzycy, smażone na oczach klientów, które można włożyć do świeżej bułki posypanej sezamem. W ofercie nie brakuje oczywiście najróżniejszych odmian pizzy oraz innych przysmaków serwowanych na zimno i ciepło o każdej porze dnia i nocy.

Dominika Friedrich, autorka przewodnika oraz bloga Sycylia bocznymi drogami

Data wydania:
2021-06-07
Status:
JEST
Wydawca:
Pascal
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Format:
11,5x18,8
Rok wydania:
2021
Autor:
Dominika Friedrich
Stron:
156
Wydanie:
1
Seria:
Pascal Lajt
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.