• Sos dla tarczycy dieta w hashimoto

26.73
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Poczta Polska 7.99
Poczta Polska (Odbiór w punkcie) 10.99
Kurier Pocztex 11.99
Kurier Pocztex (Pobranie) 14.99
Dostępność Mało
Waga 0.56 kg
ISBN 978-83-8021-217-6

DARMOWA DOSTAWA OD 299,00 ZŁ


Kompleksowy poradnik z mnóstwem najnowszych doniesień naukowych dotyczących zaleceń w chorobie Hashimoto oraz zbiór przepisów, z których samodzielnie można stworzyć kompletny jadłospis na wiele tygodni!W książce znajdziemy szereg ciekawych i potrzebnych informacji dotyczących fizjologii gruczołu tarczowego, podstawowych zagadnień z dziedziny patofizjologii tego narządu, a także metod leczenia choroby Hashimoto. Na podstawie najnowszych badań i literatury na ten temat autorzy opracowali zalecenia żywieniowe oraz holistyczny plan postępowania dietetycznego w tej chorobie. Znajdziemy w niej informacje dotyczące odpowiedniego zbilansowania diety pod względem zawartości zarówno makro-, jak i mikroelementów, oraz listę składników, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania gruczołu tarczowego. Opisane zostały także diety eliminacyjne stosowane w chorobie Hashimoto, ich zasadność oraz bezpieczeństwo pod względem wartości odżywczej. W części praktycznej znajdują się opracowane przez autorów propozycje przepisów, z których samodzielnie można stworzyć kompletny i bezpieczny dla zdrowia jadłospis na wiele tygodni, a jego systematyczne stosowanie z pewnością poprawi pracę gruczołu tarczowego. Książka zachęca również piękną oprawą graficzną i kolorowymi zdjęciami proponowanych potraw.
Data wydania:
2018-11-28
Status:
JEST
Wydawca:
Wydawnictwo M
Oprawa:
Miękka
Format:
16,5x22,2
Rok wydania:
2018
Autor:
Anna Kowalczyk, Tomasz Antoniszyn
Stron:
256
Wydanie:
1
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.