• Sezon na Vege. Dieta wegańska na cztery pory roku wyd. 2022

Brak towaru
30,14 zł
Wpisz swój e-mail
Cena przesyłki 7,99 zł
Poczta Polska 7,99 zł
Poczta Polska (Odbiór w punkcie) 10,99 zł
Kurier Pocztex 11,99 zł
Kurier Pocztex (Pobranie) 14,99 zł
Dostępność Brak towaru
Waga 0.522 kg
ISBN 978-83-8151-163-6

Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość - warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną.
Zbilansowana dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć rytm sezonowości.
Autorki książki, doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera, doradzą Ci, jak tego dokonać.
W książce znajdziesz informacje o:
- korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
- makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
- źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
- składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,
A ponadto przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych.
Data wydania:
2022-02-10
Status:
Nowość
Wydawca:
Wydawnictwo RM
Oprawa:
Miękka
Format:
16,2x23
Rok wydania:
2022
Autor:
Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
Stron:
248
Wydanie:
2
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.