-
Sezon na Vege. Dieta wegańska na cztery pory roku wyd. 2022
Symbol:
Wpisz swój e-mail |
Cena przesyłki | 7.99 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 0.522 kg |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-8151-163-6 |
EAN | 9788381511636 |
Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość - warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną.
Zbilansowana dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć rytm sezonowości.
Autorki książki, doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera, doradzą Ci, jak tego dokonać.
W książce znajdziesz informacje o:
- korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
- makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
- źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
- składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,
A ponadto przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych.
Data wydania:
2022-02-10
Status:
Nowość
Wydawca:
Wydawnictwo RM
Oprawa:
Miękka
Format:
16,2x23
Rok wydania:
2022
Autor:
Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
Stron:
248
Wydanie:
2
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.