-
Po pierwsze tradycja. Książka zwyciężczyni programu MasterChef
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 7.99 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 0.924 kg |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-8053-799-6 |
EAN | 9788380537996 |
Opowieść kulinarna zwyciężczyni dziewiątej edycji programu MasterChef.
Kuchnia polska jest zaskakująca, pełna smaków i wariacji... Chciałam zaakcentować moją przynależność do jednego z najpiękniejszych miejsc w Europie - Warmii i Mazur. Dlatego właśnie znajdziecie w tej książce wiele przysmaków z tego regionu.
Zdaniem Aleksandry Juszkiewicz, nie trzeba sięgać po egzotyczne produkty, aby stworzyć potrawę doskonałą. Wystarczy bogactwo rodzimych pól, lasów i jezior. Wśród propozycji pojawiają się więc takie rarytasy, jak: leśne grzyby z proziakami, żeberka z leszcza, farszynki, plińce czy słodkie makowniki. Przepisy są nieskomplikowane, a składniki łatwo dostępne. Ola wiele tradycyjnych dań wzbogaciła autorską nowoczesną nutą. Warto spróbować tej wersji kuchni Warmii i Mazur i przekonać się, jakie bogactwo smaków kryje jeden z najpiękniejszych regionów naszego kraju.