-
Obsługa kelnerska. Podręcznik do nauki zawodu kelner. Szkoła ponadgimnazjalna. Część 1. Rea
Wpisz swój e-mail |
Cena przesyłki | 7.99 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 0.458 kg |
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788302147159 |
EAN | 9788302147159 |
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie kelner. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.9 (Obsługiwanie gości).
Autorki podręcznika wyczerpująco opisały zagadnienia dotyczące: stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej, predyspozycji i umiejętności niezbędnych do wykonywaniu zawodu kelnera, czynności związanych z obsługą gości. Omówiły zasady opracowywania karty menu, doradzania gościom w wyborze potraw i napojów, przyjmowania i rejestrowania zamówień, nakrywania stołu, a także dobierania urządzeń, bielizny, zastawy stołowej oraz sprzętu serwisowego do podawania potraw i napojów. Wiadomości teoretyczne wsparły licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby ich praktycznego zastosowania.
Dla nauczycieli dostępne są bezpłatne materiały metodyczne - do pobrania w Klubie Nauczyciela.
Data wydania:
2022-02-25
Status:
Nowość
Wydawca:
28284
Oprawa:
Miękka
Format:
17x24,1
Rok wydania:
2017
Autor:
Renata Szajna,Danuta Ławniczak
Stron:
304
Wydanie:
3
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.