• Majorka. Pascal Lajt

Brak towaru
23.44
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Poczta Polska 7.99
Poczta Polska (Odbiór w punkcie) 10.99
Kurier Pocztex 11.99
Kurier Pocztex (Pobranie) 14.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.18 kg
ISBN 978-83-8317-310-8

Majorka Balearska dusza na Morzu Śródziemnym

-Hiszpańskie tapas czy katalońskie racions?

-Gdzie na wyspie mieszkał Chopin?

-Który aquapark wybrać na wodne szaleństwa?

-Jakie święto na Majorce trwa prawie miesiąc?

Podczas podróży z Pascalem poczujesz rytm śródziemnomorskich fal!

Żywe, kolorowe, pełne niepowtarzalnych zapachów targi kochają turyści i chętnie odwiedzają je także mieszkańcy. Wszystkie centra miast na Majorce mają swój cotygodniowy mercat. Niektóre z tych rynków mają szczególne znaczenie historyczne lub są po prostu piękniejsze od innych, co czyni je prawdziwą perełką turystyczną, której nie może zabraknąć w planie podróży na Majorkę.

Natalia Nescieruk-Procner, Artur Procner autorzy bloga @cocomano.majorka

Tomàquets de ramellet Pomidory ramelowe to rewelacyjny majorkański przysmak. Zbiera się je od lipca do połowy sierpnia, później splata efektownie na sznurach i wiesza w chłodnym, dobrze wentylowanym miejscu. Dodaje się je do pysznych sosów sofrits, konfitur pomidorowych, sałatek lub po prostu do chleba z oliwą.

Data wydania:
2024-04-18
Status:
Nowość
Wydawca:
Pascal
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Format:
11,5x19
Rok wydania:
2024
Autor:
Natalia Nescieruk-Procner,Artur Procner
Stron:
160
Wydanie:
1
Seria:
Pascal Lajt
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.