• Jak czytać i rozumieć etykiety

23.44
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Poczta Polska 7.99
Poczta Polska (Odbiór w punkcie) 10.99
Kurier Pocztex 11.99
Kurier Pocztex (Pobranie) 14.99
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.286 kg
ISBN 978-83-8151-782-9

DARMOWA DOSTAWA OD 299,00 ZŁ

Co oznacza E300? Czy amarant jest szkodliwy? Czy syrop glukozowo-fruktozowy to też cukier?
Etykiety umieszczane na opakowaniach produktów spożywczych mają funkcję nie tylko marketingową, lecz także - a może przede wszystkim - informacyjną. Umiejętność ich czytania pomoże ci w dokonywaniu właściwych wyborów żywieniowych, ponieważ wskazują m.in., jaką kaloryczność ma produkt, jaki jest jego skład, jakie substancje odżywcze zawiera, czy ma dużo soli lub cukru. Informacje te są szczególnie ważne dla osób, które cierpią na różnego rodzaju schorzenia, np. na cukrzycę, nadciśnienie, alergie czy zespół jelita drażliwego. 
Z książki dowiesz się:
•    jak rozszyfrować informacje zawarte na etykietach, 
•    jak unikać pułapek zastawianych na nas przez producentów żywności,
•    jakie produkty wybierać, a z jakich zrezygnować. 
Znajdziesz tu także przepisy na podstawowe produkty takie jak masło, jogurt, twaróg czy pieczywo, które możesz przygotować w domu bez użycia konserwantów, barwników i sztucznych dodatków.
Dietosfera to poradnia dietetyczna działająca od 2007 roku. Jej założycielki  - Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska i Ewa Sypnik-Pogorzelska - są dyplomowanymi dietetyczkami. Zajmują się też edukacją żywieniową - prowadzą warsztaty i wykłady dla firm, szkół, przedszkoli, angażują się w kampanie edukacyjne i występują w  mediach jako ekspertki. 

Data wydania:
2023-09-22
Status:
Nowość
Wydawca:
Wydawnictwo RM
Oprawa:
Miękka
Format:
16,2x23,5
Rok wydania:
2023
Autor:
Ewa Sypnik-Pogorzelska,Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska
Stron:
128
Wydanie:
1
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.