• Jadalne kwiaty wyd. 2024

53.59
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Poczta Polska 7.99
Poczta Polska (Odbiór w punkcie) 10.99
Kurier Pocztex 11.99
Kurier Pocztex (Pobranie) 14.99
Dostępność Mało
Waga 0.728 kg
ISBN 978-83-8317-381-8

DARMOWA DOSTAWA OD 299,00 ZŁ

Ależ to jest piękna książka! Pobudzające kulinarną wyobraźnię przepisy, mnóstwo dobrze podanej wiedzy oraz pachnące, wibrujące kolorami i ciepłem zdjęcia Autorki... Natychmiast chcę to wszystko ugotować!

Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i „Elle"

Rozszerzone wydanie - 186 przepisów na dania jak z bajki!

Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje - kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale... smakować!

Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne.

Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii!

Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i lodami z magnolii!

Zaserwuj pasztet z aksamitkami i kwiaty rzepaku w ostrym sosie!

Poznaj magiczny smak zupy z liliowca i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej.

Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim - jak przyrządzić z nich pyszne potrawy.

Małgorzata Kalemba-Drożdż - autorka książek Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty, Smakowite drzewa iSkarby ogrodu (2021). Prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie kwiatów i dzikich roślin. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.

Data wydania:
2024-06-18
Status:
Nowość
Wydawca:
Pascal
Oprawa:
Twarda
Format:
17x24
Rok wydania:
2024
Autor:
Małgorzata Kalemba-Drożdż
Stron:
360
Wydanie:
1
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.