-
Grzyby. Pełnia smaku. 70 przepisów


Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 7.99 |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Waga | 0.708 kg |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-271-2755-6 |
EAN | 9788327127556 |
DARMOWA DOSTAWA OD 299,00 ZŁ
Odkryj królestwo grzybów!
Grzyby to wyjątkowy składnik kulinarny. Są niesamowicie umamiczne - wyróżnia je piąty smak (umami to po japońsku esencja pyszności), dzięki któremu dania smakują lepiej i pełniej.
W tej książce znajdziesz:
• 70 przepisów na apetyczne potrawy z grzybami, zarówno z polskich lasów oraz upraw, jak i tymi z kuchni świata
• ciekawostki kulinarne o grzybach oraz informacje o ich wartościach odżywczych
• praktyczne porady dotyczące zbierania, obróbki, bezpiecznego przechowywania i różnorodnych sposobów wykorzystania grzybów.
Przekonaj się, jak wiele zastosowań mają grzyby i jak smakowicie sprawdzą się w kuchni roślinnej.
Ida Kulawik - autorka książek kulinarnych, założycielka bloga Veganbanda.pl
Katarzyna Cichoń - fotografka, specjalizuje się w fotografii kulinarnej i lifestylowej