• Gruzińska uczta podróż do kraju wina biesiad i toastów

Brak towaru
33.43
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Poczta Polska 7.99
Poczta Polska (Odbiór w punkcie) 10.99
Kurier Pocztex 11.99
Kurier Pocztex (Pobranie) 14.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.544 kg
ISBN 978-83-8103-442-5

A gdyby tak któregoś dnia znaleźć się w środku kraju, który kocha wino? Książka Piotra Apostolidisa to niezwykle ciekawa, pełna wiedzy o winie i winiarstwie, chwilami szalona podróż po Gruzji. Unikalna możliwość spojrzenia na nią z perspektywy nie turysty, a mieszkańca. Fascynująca lektura. Już wiem, dokąd chcę pojechać w najbliższe wakacje!

Agnieszka Rousseau, dyplomowany enolog, Winnica Wieliczka

Gruzińska ucztato fascynująca podróż przezkraj biesiad, w którym nie ma wina bez jedzenia i nie ma jedzenia bez wina.

To opowieść o regionie, gdzie nic nie dzieje się bez wina - świat wina, gdyby nie Gruzja, byłby pewnie o kilka tysięcy lat młodszy. O gruzińskiej kuchni, ucztach do białego rana i radości z życia, której można się uczyć od Gruzinów.

Co się jada na gruzińskich suprach?

Czym się różni tradycyjna gruzińska metoda wytwarzania win od europejskiej?

Jak zaprzyjaźnić się z Gruzinami?

Czy wino im jest starsze, tym lepsze?

Jak zrobić czakapuli?

Piotr Apostolidis - miłośnik Gruzji, certyfikowany znawca wina. Podczas czteroletniego pobytu na Kaukazie zajmował się zgłębianiem tajników najstarszej kultury winiarskiej świata, odwiedził setki winnic we wszystkich regionach Gruzji, poznając czołowych producentów. Jest autorem dwóch roczników win naturalnych zrobionych tradycyjną metodą gruzińską.

Data wydania:
2019-04-01
Status:
JEST
Wydawca:
Pascal
Oprawa:
Twarda
Format:
15x21,5
Rok wydania:
2019
Autor:
Piotr Apostolidis
Stron:
288
Wydanie:
1
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.