• Emocje na talerzu. Jak odbudować zdrową relację z jedzeniem

Brak towaru
24.74
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Poczta Polska 7.99
Poczta Polska (Odbiór w punkcie) 10.99
Kurier Pocztex 11.99
Kurier Pocztex (Pobranie) 14.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.456 kg
ISBN 978-83-8053-844-3

Dlaczego głodne są twoje emocje, a nie żołądek?

Warto przyjrzeć się bliżej naszej relacji z jedzeniem. Czy jest ono jedynie paliwem, czy gości w naszym życiu zdecydowanie częściej, niż to potrzebne?

Odpowiedzmy sobie na pytania:

• Czy gdy dopada nas smutek, zamiast z kimś porozmawiać, sięgamy po czekoladę?

• Czy sukcesu nie nagradzamy na przykład wystawną kolacją?

• Jakim przysmakiem próbujemy zrekompensować sobie strach i samotność i czy na pewno po nim czujemy się lepiej?

Powinno się jeść, by żyć, a nie żyć, by jeść. Pora umieścić siebie wyżej na liście priorytetów, nie zagłuszać bólu jedzeniem. Nie bać się go poczuć, w końcu każda emocja jest po coś. Dajmy sobie uwagę, troskę i czułość zamiast kolejnego ciastka. I co najważniejsze, nauczmy się wyrażać nasze emocje, zamiast je zajadać.

Ta książka ci w tym pomoże!

Data wydania:
2021-04-12
Status:
JEST
Wydawca:
Słowne (dawniej Burda Książki)
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Format:
16,5x21,5
Rok wydania:
2021
Autor:
Elżbieta Lange
Stron:
208
Wydanie:
1
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.