-
Emocje na talerzu. Jak odbudować zdrową relację z jedzeniem
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 7.99 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 0.456 kg |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-8053-844-3 |
EAN | 9788380538443 |
Dlaczego głodne są twoje emocje, a nie żołądek?
Warto przyjrzeć się bliżej naszej relacji z jedzeniem. Czy jest ono jedynie paliwem, czy gości w naszym życiu zdecydowanie częściej, niż to potrzebne?
Odpowiedzmy sobie na pytania:
• Czy gdy dopada nas smutek, zamiast z kimś porozmawiać, sięgamy po czekoladę?
• Czy sukcesu nie nagradzamy na przykład wystawną kolacją?
• Jakim przysmakiem próbujemy zrekompensować sobie strach i samotność i czy na pewno po nim czujemy się lepiej?
Powinno się jeść, by żyć, a nie żyć, by jeść. Pora umieścić siebie wyżej na liście priorytetów, nie zagłuszać bólu jedzeniem. Nie bać się go poczuć, w końcu każda emocja jest po coś. Dajmy sobie uwagę, troskę i czułość zamiast kolejnego ciastka. I co najważniejsze, nauczmy się wyrażać nasze emocje, zamiast je zajadać.
Ta książka ci w tym pomoże!