-
Dzika kuchnia z łąk i lasów
25.97
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 7.99 |
Dostępność | Średnia dostępność 50 szt. |
Waga | 0.618 kg |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-8222-610-2 |
EAN | 9788382226102 |
DARMOWA DOSTAWA OD 299,00 ZŁ
W naszym otoczeniu napotykamy na niezliczoną ilość roślin, które często bezwiednie mijamy, nie zdając sobie sprawy, jak wiele wartości odżywczych w sobie kryją. Z pierwszych młodych ziół i chwastów, takich jak pokrzywa, podagrycznik, bluszczyk kurdybanek, lebioda czy mniszek lekarski, niegdyś przyrządzano zupy, które nie tylko zaspokajały głód, ale też dostarczały niezbędnych witamin. Do pieczenia chleba i placków wykorzystywano z kolei mąkę z żołędzi, orzeszków bukowych a nawet pałki wodnej. Z mniszka lekarskiego, żołędzi i bukwi parzono kawę. Dziś wiele tych przepisów odeszło w zapomnienie. Niektóre warzywa, dawniej bardzo popularne, obecnie są rzadko stosowane w kuchni. Nazwy, takie jak brukiew, topinambur czy skorzonera, dla wielu osób brzmią egzotycznie. Warto wiedzieć, że są nie tylko wyjątkowo zdrowe, ale także smaczne.Wokół nas jest mnóstwo roślin, które z powodzeniem możemy wykorzystać do przygotowywania smacznych potraw. Warto wybrać się na spacer do lasu, na łąkę lub pole za miastem i wrócić z koszem roślin, z których stworzymy wyjątkowe i pyszne dania.
Data wydania:
2022-06-20
Status:
JEST
Wydawca:
SBM
Oprawa:
Twarda
Format:
17x24,7
Rok wydania:
2022
Autor:
Monika Gajewska-Okonek
Stron:
192
Wydanie:
1
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.