• Domowe warzenie piwa wyd. 2023

Brak towaru
26.79
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Poczta Polska 7.99
Poczta Polska (Odbiór w punkcie) 10.99
Kurier Pocztex 11.99
Kurier Pocztex (Pobranie) 14.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.278 kg
ISBN 978-83-8151-728-7

Jak łatwo i tanio zbudować domowy minibrowar.
Miłośnicy piwa potrafią docenić niepowtarzalny smak trunku pochodzącego z małych, rzemieślniczych warzelni. Autor tej książki - piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem - podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo przewyższające jakością to, które jest wytwarzane w wielkich, przemysłowych browarach. W poradniku znajdziesz wszystkie informacje niezbędne do tego, by rozpocząć przygodę z samodzielnym warzeniem piwa - od charakterystyki różnych gatunków słodu, chmielu i drożdży po instrukcje budowy prostych urządzeń potrzebnych do wyrobu tego alkoholu. Zapoznasz się także z poszczególnymi etapami powstawania piwa, m.in. ze śrutowaniem, zacieraniem, filtrowaniem, gotowaniem, klarowaniem i chłodzeniem brzeczki oraz z fermentacją.
Jeśli masz więc ochotę na własną wersję monachijskiego jasnego, austriackiego marcowego lub czeskiego pilznera, otwórz tę książkę i do dzieła! 

Data wydania:
2023-04-19
Status:
Nowość
Wydawca:
Wydawnictwo RM
Oprawa:
Miękka
Format:
16,5x23,5
Rok wydania:
2023
Autor:
Lehrl Richard
Stron:
164
Wydanie:
6
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.