• Chleby, bułki i słodkie wypieki. Domowe receptury na zakwasie i drożdżach

55.60
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Poczta Polska 7.99
Poczta Polska (Odbiór w punkcie) 10.99
Kurier Pocztex 11.99
Kurier Pocztex (Pobranie) 14.99
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.938 kg
ISBN 978-83-8317-281-1

DARMOWA DOSTAWA OD 299,00 ZŁ

Pachnący, puszysty, domowy chleb sprawia, że nasz dom staje się przytulny i pełen miłości. Gromadzi wszystkich domowników w jednym miejscu - przy stole. Bo kiedy mamy przepyszne jedzenie, wszyscy są szczęśliwi.

Takiego chleba próżno dziś szukać w sklepach, a nawet w wielu piekarniach. Ta książka pokaże ci, jak zacząć samodzielnie wypiekać go w domu. Krok po kroku nauczysz się prowadzić własny zakwas, dowiesz się, jak odpowiednio wyrabiać ciasto i poznasz różne techniki wypieku. Znajdziesz tu sprawdzone receptury na chleby na zakwasie i na drożdżach, takie jak chleb orkiszowy z prażonym sezamem, chleb z makiem i pomidorami czy chleb pszenny ze śliwką, a do tego przepisy na bułki, bagietki i domowe ciasta.

Wiele osób myśli o chlebie na zakwasie jako o czymś kwaśnym i ciężkim. Z tą książką przekonasz się, że taki chleb może być zaskakująco puszysty i miękki, o niesamowitej strukturze miąższu i chrupiącej skórce. Moment, w którym po raz pierwszy ujrzysz swój pięknie wyrośnięty bochenek i wgryziesz się w jeszcze ciepłą, posmarowaną masłem kromkę, zostanie w tobie na długie lata.

Niech ta książka zabierze cię w podróż, która potrwa całe życie - bo każdy, kto chociaż raz wypiekał w domu chleb na naturalnym zakwasie, już nie zatęskni za tym ze sklepu.

Data wydania:
2024-09-03
Status:
Nowość
Wydawca:
Pascal
Oprawa:
Twarda
Format:
16,3x23,5
Rok wydania:
2024
Autor:
Karolina Smyk
Stron:
320
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.