-
Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą
Symbol:
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 7.99 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 0.43 kg |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-8272-103-4 |
EAN | 9788382721034 |
Starasz się zdrowo odżywiać. Czytasz etykiety i skład produktów? Czy jednak wiesz co oznaczają wszystkie E-? Czym jest skrobia modyfikowana? Co to jest maltodekstryna i czy szkodzi? Autor ujawnia szokującą prawdę o chemii w jedzeniu oraz skutkach nadmiernego spożywania barwników spożywczych, sztucznych dodatków i polepszaczy smaku. Chemia w w diecie zwiększa ryzyko nowotworów, sprzyja też powstawaniu chorób układu krążenia i trawiennego, alergii i stanów zapalnych. Z książki dowiesz się jakie choroby wywołuje Cola Light i aspartam. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci. Książka zawiera też szczegółową listę chemicznych dodatków, wraz z produktami i skutkami dla organizmu. Od teraz będziesz wiedział jak uniknąć chemii w jedzeniu.
Data wydania:
2022-07-18
Status:
Nowość
Wydawca:
Vital
Oprawa:
Miękka
Format:
14,5x20,5
Rok wydania:
2022
Autor:
Hans-Ulrich Grimm
Stron:
352
Wydanie:
2
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.