-
Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom
![Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom](/images/ck406/207000-208000/Ale-ferment-Kiszonki-zakwasy-i-przepisy-na-dania-wspierajace-twoj-mikrobiom_%5B207462%5D_480.jpg)
![Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom](/images/ck406/207000-208000/Ale-ferment-Kiszonki-zakwasy-i-przepisy-na-dania-wspierajace-twoj-mikrobiom_%5B207462%5D_480.jpg)
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 7.99 |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Waga | 1.14 kg |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-240-9335-9 |
EAN | 9788324093359 |
DARMOWA DOSTAWA OD 299,00 ZŁ
Truskawkowy ocet, pachnące orientem kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące kiszone rzodkiewki, klasyczny zakwas z buraka z korzennym twistem, aksamitny zakwas owsiano-ryżowy...
Kisić można prawie wszystko i przez cały rok! Kiszenie przemienia warzywa i owoce w najlepsze superfoods - poprawiające zdrowie, samopoczucie i wygląd. Wprowadzając kiszonki i zakwasy do codziennej diety, wspierasz swój mikrobiom i wspomagasz dobrostan.
A co przyrządzić z samodzielnie przygotowanych kiszonek? Wybór jest ogromny: paella z bobem i kiszonymi cytrynami, fasolka szparagowa w buraczanej tempurze, pieczony camembert z kiszonymi burakami w miodzie czy zupa z podkiszonych pomidorów, a do kanapek kremowy serek z kiszonych nerkowców albo ogórki kiszone z miodem lipowym. (Pst! To dopiero początek!)
WPROWADŹ MAGIĘ FERMENTACJI DO SWOJEJ KUCHNI!
Veronika Szwejk i Mikołaj Bator, współzałożyciele największej ekologicznej manufaktury kiszonek w Polsce, dzięki którym kimchi, kombucha i zakwas z buraków weszły na stałe do diety Polaków i stały się elementem stylu życia. Stworzyli książkę, która pozwoli ci poznać wszystkie tajniki zdrowej fermentacji.